пожар магистрала пожарна
пожар магистрала пожарна / Деян Герговски
Пожаро-тактическо учение със сили на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград, ОДМВР-Разград и водолази от Варна ще се проведе утре, четвъртък, 20 юни. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
Целта е да се провери взаимодействието на частите на Единната спасителна система /ЕСС/ в област Разград за изпълнение на плана за защита при бедствия на областно ниво и взаимодействието със сектор СОД към РДПБЗН – Варна.
Според сценария на учението ОДМВР-Разград обявява за издирване лек автомобил, с който е извършено престъпление. Колата е забелязана в ранните часове на 20.06.2019 г. за последно да се движи по пътя Разград – Попово. По информация от къмпингуващи рибари на язовир „Пчелин 1“, около 5:00 часа на 20.06.2019 г. в района на стената се е чул  силен плясък във водата и се е образувала вълна.
В 8:30 часа на 20.06.2019 г. в РДПБЗН – Разград е получен сигнал от дежурната част на ОДМВР – Разград за оказване на съдействие при извършване на оглед и претърсване на района около стената на язовира. Изискано е изпращане на водолазна група от сектор СОД при РДПБЗН – Варна. Обособяват се два участъка - за претърсване дъното на определения район с цел издирване на лекия автомобил чрез водолазната група и екип за изваждането му от водоема чрез лебедка и кран, както и за извършване оглед на водната повърхност и бреговата ивица на стената и южния бряг за наличие на други улики и веществени доказателства чрез моторна лодка. След изваждане на автомобила служители от Криминална полиция при РУ – Разград извършват оглед на место.