Тийнейджъри получиха от библиотеката значки „Супер читател”
Тийнейджъри получиха от библиотеката значки „Супер читател” / РБ"Проф. Боян Пенев"-Разград
В Детския отдел към РБ„Проф. Боян Пенев” се проведе официалната церемония по отчитане на резултатите и връчването на наградите на Читателската надпревара „Една година приключения” – съобщават от пресцентъра на културната институция.
Съвместната инициатива на Регионалната библиотека и ОУ„Н. Й. Вапцаров” доказва, че е налице любовта към четенето на книги от страна на подрастващите – уточняват от библиотеката.
55 ученици от І до VІ клас от различни учебни заведения се включиха в инициативата от 15.09.2018 г. до днес,  спазвайки условията и установените изисквания.
Главният библиотекар Надежда Паскалева поздрави малките и по-големи четящи деца за старанието и подчерта, че събитието е празник за Разград. Посочи, че няма нищо по-ценно от това да вижда лъчезарни и знаещи деца. Благодари за партньорството на директора Галин Парашкевов и преподавателят Таня Иванова от ОУ„Н.Й.Вапцаров”. Обяви и още една добра новина - Образователният сайт Уча се.бг удостои  РБ„Проф. Боян Пенев” със сертификата  Библиотека на иновациите, което е още едно признание за културната институция, в която се мисли в посока развитието на образованието, насърчаване на четенето и ученето през целия живот.
В Топ 3 стигнаха 13 ученици - с най-много прочетени книги – 17, 16 и 15. Те получиха своите награди-съобразени с възрастта енциклопедии, които децата моментално започнаха да разглеждат с голям интерес.
Всички четящи деца бяха удостоени с внимание, грамота и брандирана значка – Супер читател.
За доброто настроение допринесе артистичната програма от най-малките таланти към клуб „Слово” – ЦПЛР – ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова.

Тийнейджъри получиха от библиотеката значки Супер читател
РБ"Проф. Боян Пенев"-Разград