Община Исперих
Община Исперих / Община Исперих
В Исперих започна подготовка за есенно засаждане на стотици декоративни рози, съобщиха от местната администрация. Наесен ще се оформят розови цветни лехи в кашпите по новоасфалтираната улица „Стефан Караджа“, в парка пред блок „Изгрев“, в кашпата до зеленчуковия пазар и в парк „Владимир Друмев“.

Градоначалникътсъщо така предвижда да превърне „островите“ срещу Пътното и този срещу ресторант „Здравец“ на изхода на града в уханнирозови „килими“. Работници от Общината вече третират затревените площи с препарати, предстои терените да се обработят и заравнят.

Община Исперих
Община Исперих


В момента множество бегонии, тагетиси, рози, сакъзчета и калдаръмчета красят знакови места в града, а исперихчани споделят, че от години не са виждали Исперих толкова цветен и пъстър.

Напомняме, че през март тази година по проект за социално-икономическа интеграция на етническите малцинства по ОП „Развитие на човешките ресурси“ в Общината бяха назначени 44 лица, част от които са ангажирани именно с поддръжката на зелените площи, парковете и градинките.

Община Исперих
Община Исперих


От Администрацията съобщиха, че за обезпечаване на работата им, по проекта, напълно безвъзмездно, се очаква да бъдат доставени минитрактор за косене, храсторези, моторен трион, пръскачка, водоструйка, генератор на токи два малки роторни снегорина, с които работниците към Общината ще могат да почистват от сняг пешеходните алеи през зимните месеци.