Росен Лицов си отиде
Росен Лицов си отиде / Радка Минчева, архив
Още един символ на Разград ни напусна.
В навечерието на 24 май на 75-годишна възраст почина Росен Лицов – съобщиха негови близки.
Едва ли има човек, който не познава Бате Роско.
Той е роден в Разград, професионалният му живот минава в спортните среди в града. Работи в Дружеството за физкултура и спорт „Лудогорец” и ОС на БСФС като методист, треньор и председател на дружеството. Той постига най-големите успехи на нашия град в баскетбола. През спортната 1983-1984 г. отборът поставя рекорд в Северната „Б” група като завършва сезона с 27 победи и нито една загуба. Под негово ръководство израстват поколения спортисти от Разград.
Завършва кариерата си като учител и директор в Помощно училище „Христо Ботев” с. Осенец. От 1975 г. е изявен фактор в разградската спортна журналистика. До днес бе живата история на разградския спорт, но написаното от него ще остане за поколенията.
Росен Лицов е един от най-заслужилите почетни  граждани на Разград, получава това отличие през 2014 г., когато е на 70 години.
Достолепната му възраст не намали хъса да участва дейно в обществения живот на Разград. Последната му публична проява, за която спечели за пореден път адмирации от разградчани, бе на Йордановден тази година, когато стана най-възрастният участник във възстановения ритуал за хвърляне на кръста в язовир „Пчелина”.
Поклонението и опелото ще са в църквата „Св. Николай Чудотворец” утре, 25 май, от 13,15 ч., а погребението в Градския гробищен парк – от 14,00 ч.
Поклон пред паметта му!