пътна полиция КАТ
пътна полиция КАТ / БГНЕС, архив
По 134 нарушения на ден са засекли пътните полицаи в Разградско преди и по време на Великденските празници, почти на всеки 10 минути е санкциониран нарушител – сочат данните, оповестени от пресцентъра на ОДМВР-Разград. Общо 1470 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в периода от 22 април до 2 май 2019 г.
През посочения период eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 461 фиша и 81 акта. Четири от актовете са на неправоспособни водачи. Установени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Санкционирани са и двама пешеходци.
Пет моторни превозни средства са спрени от движение – четири от тях заради неправоспособност на водача и едно заради употреба на алкохол от страна на шофьора.
През периода пътните полицаи са извършили 37 проверки за употреба на дрога при шофиране.
Обработени са пет пътно-транспортни произшествия, като едно от тях е било по-сериозно с един ранен. Със системата за видеоконтрол, монтирана в служебни автомобил, са заснети 30 нарушения от 30 април до 2 май, сочи още седмичната справка на сектор „Пътна полиция“ – Разград.