Разградските социалисти – доволни, че Нинова остава лидер, започват подготовка за местните избори с оптимизъм
Разградските социалисти – доволни, че Нинова остава лидер, започват подготовка за местните избори с оптимизъм / Радка Минчева
Областният и общинският лидери на БСП в Разград изразиха задоволство от оттеглянето на оставката на председателя на червената партия Корнелия Нинова. „Изключително далновидно решение, с което партията няма да бъде хвърлена в излишни сътресения и катаклизми, така БСП по места ще се концентрира към по-добро представяне на местните избори, ще се даде тласък, заряд за това” – коментира общинският председател Добрин Добрев.

Разградските социалисти  доволни, че Нинова остава лидер, започват подготовка за местните избори с оптимизъм
Радка Минчева

Областният председател на БСП Наско Анастасов допълни, че по този начин те избегнат лошият вариант преди изборите да се извършва избор на председател на партията. Той обяви и част от решенията на Конгреса, по които вече започват работа и разградските структури на БСП. До 17 юли основните партийни организации трябва да проведат събрания за подготовка на местния вот, с обсъждане както на номинации за представители в местното самоуправление, така и на оценка на работата на настоящите кметове и съветници. До 8 септември пък е срокът да се проведат общинските конференции, на които да се приеме общинска предизборна платформа за участие във вота, да се определи моделът за участие в местните избори, да се излезе с предложения за кметове и нареждане на листите с кандидати за общински съветници.
Анастасов изрази оптимизъм за представянето на БСП в Разградско на местните избори наесен. Според него в община Разград БСП има реална възможност да спечели кметските избори и за има доста съветници. По думите на Анастасов в другите общини поради тяхната специфика възможностите са по-малко, но на база евроизборите социалистите очакват добро представяне навсякъде, което се изразява в избрани съветници във всичките седем лудогорски общини. Областният лидер на БСП Наско Анастасов отбеляза и „факторът в изборите в Разградска област Гюнай Хюсмен, който носи своите гласове, но допълни, че като се изключи областният управител,  резултатите са БСП навсякъде са доста добри.