Разградска рок банда на „Миндя рок фест“
Разградска рок банда на „Миндя рок фест“ / netinfo

Ученическа рок банда от Разград е сред участниците в шестото издание на фестивала за рок и блус музика „Миндя рок фест“. Събитието се организира по инициатива на известния политолог проф. Евгений Дайнов, смята се, че е най-популярния безплатен фестивал за рок и блус в България.

Група „Контрабанда“ от Разград ще се представи на сцената на престижното музикално събитие утре, 28 юли. Тогава се провежда т.нар. „нулев ден“, в който начинаещи  групи се състезават за голяма награда – безплатен запис на песен в професионално студио. Две столични банди ще конкурират разградските музиканти в този конкурс.  „Контрабанда“ се състои от ученици от ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград, техен солист е Ахинора Рангелова. През март в конкурса „Живот без дрога“ в Разград „Контрабанда“ спечели една от специалните награди, връчена от отдел „Образование“ в община Разград.

В следващите два дни от фестивала на същата сцена ще излязат утвърдени изпълнители като: „Монолит“, „Хоризонт“, Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“ и други.