/ netinfo
Окръжната прокуратура в Разград внася протест в Апелативния съд във Варна срещу определената мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 4000 лева на лекар-хирург - съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Както Дарик-Разград първо съобщи снощи д-р Бранимир Мичев бе привлечен като обвиняем за придобиване и държане с цел разпространение без надлежно разрешение на публично място високорискови наркотични вещества – морфин и оксикодон, на обща стойност 13 803 лева. Престъплението е извършено като продължавано деяние в периода от 7 януари 2016 до 8 март 2017 г.

Последна инстанция обяви: Условна присъда за д-р Мичев по първото дело срещу него – за източване на чужда банкова карта

На 5 юни лекарят е бил привлечен като обвиняем и разпитан. На 6 юни Окръжната прокуратура в Разград внесла искане в Разградския окръжен съд за  вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

След продължило 6 часа съдебно заседание вчера съдът определи обвиняемият лекар да остане на свобода срещу  парична гаранция от 4000 лева, която прокуратурата ще протестира. Лекарят е осъждан, срещу него се водят още няколко дела, които са на производство.

Глоба от 1000 лева за представител на фармацевтична компания по третото дело срещу д-р Мичев

Обвиняемият използвал личните данни на свои пациенти. На тяхно име и без тяхно знание д-р Мичев попълвал жълти рецепти и бланки, които подписвал лично. С тях изписвал наркотичните лекарствени препарати.

След това отивал в аптеката и купувал лекарствата, като отново се подписвал при получаването им. За 1 година и 3 месеца той успял да придобие 10 670 ампули морфин, 2 опаковки морфин по 50 таблетки, 3 опаковки оксикодон по 50 таблетки.