Пожарникари и един жандармерист ще пазят бюлетините заедно с полицията

Пожарникари и един жандармерист ще пазят бюлетините заедно с полицията
Пожарникари и един жандармерист ще пазят бюлетините заедно с полицията / Радка Минчева
„Не ни достигат хора и сме се обърнали за съдействие и сме се обърнали към РД”Пожарна безопасност и защита на населението” за осигуряване на хора за охрана на изборните секции”. Това заяви заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов на ежемесечния брифинг на разградската полиция днес. Така ангажирани с охраната на изборните секции ще бъдат 132 полицаи, 48 пожарникари и един служител от Жандармерията.
Още преди месец е започнало създаването на организация по отношение на ангажиментите на служителите на реда в изборния процес. Във всяка от структурите на дирекцията са създадени съвместни екипи с прокуратурата. Проведени са срещи с ДАНС и прокуратурата. Сигнали за нарушения към този момент няма, но има готовност те да се обработват за 48 часа, а когато има данни за престъпление от общ характер да се образуват не досъдебни, а бързи производства - допълни комисар Костов.
Новият шеф на „Пътна полиция” Теодор Тодоров допълни, че в изборния ден и в деня за размисъл ще бъде затворено движението в някои улици в централната част на Разград, по които ще се транспортират изборните книжа преди и след вота.