пожарна Плевен
пожарна Плевен / dariknews.bg
За два пожара през последните дни със значителни щети за собствениците на имоти съобщават от РД”Пожарна безопасност и защита на населението”-Разград. И при двата са изгорели къщи.
Първият сигнал за огнен инцидент е подаден в 13,14 ч. на 28 декември. Горяла къща на ул. „Христо Ботев” в село Малък Поровец. Пожарът е загасен от огнеборците РСПБЗН-Исперих, но пламъците унищожили: 110 кв.м. покривна конструкция, 70 кв.м. гредоред, един дървен прозорец, две дървени врати, седем броя мебели, бяла и черна техника, камина за дърва, опушил 40 кв.м. стени.  
Другият пожар е станал в село Синя вода. Сигналът е подаден в 15,28 ч. в районната служба в Лозница. Горяла къща на ул. „Рила” в селото. Пламъците унищожили 60 кв.м. покривна конструкция, три броя дървена дограма, домашно имущество на едно домакинство.
През последните дни пожарникарите от Лудогорието са гасили и три пожара без материални щети – в коминни тела. На 28 декември в 14,25 ч. се запалило коминно тяло в жк „Орел” блок 17 вход Е в Разград, на 29 декември в 16,51 ч. е получен сигнал за пожар в комин в къща на ул. „Кокиче” в село Костанденец, а в 17,48 ч. същия ден – в блок 5 в жк „Васил Априлов” в Исперих.