Пари за пътища ще търси ГЕРБ за Разградски регион
Пари за пътища ще търси ГЕРБ за Разградски регион / Радка Минчева
Подобряване на пътната инфраструктура ще е приоритет за мен в мандата ми на народен представител от Разградски регион. Това заяви на първата си пресконференция след парламентарните избори депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обясни, че това е била основната тема за жителите на региона по време на предизборните срещи и затова съвместно и с областния управител Гюнай Хюсмен и с кмета на Разград д-р Валентин Василев ще работи за спазване на ангажиментите към избирателите.
По думите й очаква се във възможно най-кратък срок да приключи процедурата по обжалване на решението на комисията по обществената поръчка за ремонт на пътя Търговище – Разград. Информацията за това била от АПИ и регионалния министър Николай Нанков, а от фирмата, която бе обявена за победител в процедурата, имали готовност ремонтът да започне в началото на юни.
Атанасова обяви, че имала уверение от АПИ, че ще има министерско постановление за отпускане на средства за ремонт на пътя Кубрат – Тутракан.
За областния център ще се търсят средства за ремонт на три основни пътни артерии – ул. „Странджа“, ул. „Дунав“ и бул. „Априлско въстание“. Само за ремонт на ул. „Странджа“ с кръгово кръстовище до „Била“ и разширяване и повдигане на моста до Горското стопанство ни трябват 1 700 000 лева – допълни д-р Василев.
Друг казус, по който ще работят съвместно депутат, областен управител и кмет е консолидацията на „ВиК“-системата в областта тъй като наличието на 2 асоциации е пречка за финансиране на проект за реконструкция на пречиствателната станция, която е от 70-те години на миналия век и е почти без съществени ремонти. При включване на нови мощности или по-голяма авария ще имаме сериозни проблеми – призна Василев. Не може да се реализира и проект за водния цикъл на Разград. Областният управител ме увери, че вече е започнал срещи с кметовете по тази тема – каза Атанасова.
Тя обяви още, че от днес започва приемни в областта. Те ще се случват на всеки две седмици в различни общини. Срещите й днес са с училищни директори и с ръководствата на болниците в Разград и Исперих.