ОУ„Ив. С. Тургенев“ открива училищно радио в навечерието на 24 май

ОУ„Ив. С. Тургенев“ открива училищно радио в навечерието на 24 май
ОУ„Ив. С. Тургенев“ открива училищно радио в навечерието на 24 май / ОУ"Ив.С.Тургенев"-Разград
Училищното радио на ОУ„Иван Сергеевич Тургенев“-Разград в Разград ще бъде официално открито в сряда, 22 май, преди тържеството в учебното заведение за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това съобщават от училищното ръководство.
Именно на големия празник ще е посветено първото радиопредаване, с водещи седмокласничките от училищния журналистически клуб „Наблюдател“  Полина, Ваня, Виктория, Фани и Надежда.
Редакционният екип е избрал за събеседници в първото предаване на училищното радио доайена на разградската радиожурналистика Благовеста Борисова и младата репортерка от Разград Стела Маринова, която прави първите си успешни стъпки в журналистическата професия в столицата.
Другите акценти в първото радиопредаване са: Проявите, с които училището ще отбележи 24 май; Какво са книгите за децата от 2 „а“ клас;  Поздравителен адрес от училищния директор Милена Орешкова към учениците и педагогическия колектив на учебното заведение.
Радиото на ОУ „Ив С. Тургенев“ е сред иновациите, чрез които училищното ръководство се стреми към подобряване на качеството на образователния процес и развитие на талантите и заложбите на учениците.
Радиопредаватели са монтирани във всяка от класните стаи, административните звена и коридорите на училището. Осигурената транслираща и студийна техника на училищното радио ще бъде използвана за създаване и излъчване по предавателите в училището на училищни радиопредавания, емисии новини и съобщения за актуални събития, а през междучасията учениците на ОУ„Ив С. Тургенев“ ще слушат приятна и релаксираща музика.
Благодарение на иновацията училището ще може да смени и класическите звънци за начало и край на учебните часове с пеещи такива – уверяват от школската управа.

ОУИв. С. Тургенев открива училищно радио в навечерието на 24 май
ОУ"Ив.С.Тургенев"-Разград