Осмокласничка от Кубрат – седма в страната по английски език
Осмокласничка от Кубрат – седма в страната по английски език / Фейсбук
Осмокласничка от СУ”Христо Ботев”-Кубрат се класира на престижното седмо място в Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език – съобщи нейната преподавателка по английски език Нина Цонева.
Арнел Кедик е ученичка от 8а клас в СУ”Христо Ботев”-Кубрат. На училищния кръг на Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език тя е класирана да представлява училището на областния кръг на същото състезание в първа възрастова група – 6-8 клас.
На областния кръг на състезанието, което се е провело в Разград, Арнел отново е оценена най-високо от комисията  и така тя се класира за националния кръг. Националният кръг се провел в Стара Загора на 10-11.XI.2018 г. под мотото „Технологиите създават повече проблеми, отколкото решават”.
Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в два модула:
- Предварително подготвено устно представяне по темата, формулирана от ученика и вписваща се в мотото на състезанието за определената година.
- Свободен разговор с членовете на журито (членове съответно на общинската/училищната, на областната или на националната комисия), които оценяват представянето на участниците.
Времето за представяне на всеки участник е до 15 минути – до 5 минути за предварително подготвеното устно представяне и до 10 минути за свободен разговор. Представянето на участниците от двете възрастови групи се оценява от жури/журита от по трима членове. Оценяването се извършва по точки според разработени от националната комисия критерии, като членовете на съответното жури попълват протокол. Критериите включват релевантност със зададената тема, изчерпателност, умения за аргументиране, употреба на езика, богатство на изразни средства и не на последно място умения за сценчно поведение, визуален контакт,тактичност и самоконтрол.
Седмица след състезанието е публикуван протоколът на националната комисия, в която участвали американци-преподаватели в училища по програмата Фулбрайт,  преподаватели по английски език от страната и Нов Български Университет. Резултата на Арнел е 126 точки при максимални 165. Това я нарежда на 7 място в страната по владеене на речеви и комуникационни умения на английски език в първа възрастова група. На първо място е ученик от Якоруда, а първият столичанин е на осма позиция, непосредствено след кубратското момиче.
Това е първото, а надявам се не и последното постижение на Арнел в състезание от този висок ранг – убедена е Нина Цонева. По думите й Арнел владее отлично английски език, има перфектно произношение и сериозно отношение към изучаването на езика. Цонева преподава на Арнел от 2 години, преди това в 5 и 6 клас неин учител е бил Каролина Иванова. През настоящата учебна година посещава и часовете по английски език в паралелката с интензивно изучаване на английски език с преподавател Марина Йорданова.
Арнел е отлична ученичка в училище – разказва нейната учителка.

Осмокласничка от Кубрат  седма в страната по английски език
Фейсбук

Осмокласничка от Кубрат  седма в страната по английски език
Фейсбук