Д-р Селиме Карагьозова е първият и засега единствен общопрактикуващ лекар, който се е отзовал на призива на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Разград и поема дежурства в COVID отделение, за да помага в лечението на хоспитализирани заразени с коронавирус. Това съобщиха от лечебното заведение на официалната си страница във Фейсбук.

Повече от 30 медици са с коронавирус в област Разград

Д-р Карагьозова, която е сред най-уважаваните и авторитетни семейни лекари в областта и председател на регионалната структура на Съюза на общопрактикуващите лекари в България, е изявила желание да работи в Интензивното отделение, за да даде своя принос към все по-големия натиск върху болничната система, където ситуацията продължава да се усложнява заради заразен персонал и лавина от новопостъпващи пациенти.
 
 

Д-р Карагьозова влиза в ковид отделение, удря рамо на болницата Д-р Селиме Карагьозова е първият и засега единствен...

Posted by МБАЛ Разград on Monday, 16 November 2020


Да помагат на колегите си в ковид отделенията отиват и четири медицински сестри. Ралица Йорданова и Светломира Иванова от Хирургия, Румяна Петкова от Гастроентерология и Марина Дакова от Психиатрия ще бъдат пренасочени към Отделението по пневмология и фтизиатрия, където три сестри в момента обслужват и се грижат за тридесет COVID пациенти.

Община Разград е изразходвала над 260 000 лв. в борбата срещу COVID-19

От разградското лечебно заведение припомнят, че преди дни ръководството на МБАЛ "Свети Иван Рилски" призова и помоли всички лекари, фелдшери, медицински сестри и санитари от доболничната помощ, които имат сили да помогнат в усложнената ситуация с епидемията от коронавирус, да се отзоват с помощ, за да се обезпечи сменният режим в болничните COVID зони.

Съветът на директорите на здравното заведение изказва своята признателност и благодарност към всички, които в тези тежки времена са избрали пътя на съпричастността за своя човешка и хуманна кауза.

МБАЛ-Разград благодари и на добросъвестните граждани, които спазват дисциплина и вярват, че с общи усилия ще преминат през изпитанията на пандемията.
БТА