/ БТА
Мирослав Минчев стана спортист на годината на община Разград.

"Приемам наградата като оценка за моята работа", това каза за БТА състезателят и треньор в Спортен клуб по колоездене "Спринт" Мирослав Минчев, след като получи приза за най-добър спортист на община Разград за 2021 година.

Отличието му бе връчено от зам.-кмета Добрин Добрев на тържествената церемония по награждаването на десетте най-добри спортисти на общината. Това е 60-ото издание на престижната класация, в която спортистите от общината получават признание за труда си през годината.

Мирослав Минчев е републикански шампион в дисциплина 1000 метра от място, спечели трето място в Гран При Купа писта в Украйна, а при участието си в Европейското първенство в Швейцария подобри националния рекорд в дисциплина 200 м. Колоездачът е носител на приза "Спортист на годината" още шест пъти - през 2007 г., 2008 г., 2013 г., 2015 г., 2017 г. и 2018 г. Той посочи, че тези награди винаги са го радвали. Минчев подчерта, че сезонът тази година е бил много добър не само за него, но и за целия клуб.

БТА

Втори в класацията е футболистът от ПФК "Лудогорец 1945" Кирил Десподов, а на трето място се нареди 16-годишният лекоатлет Лъчезар Вълчев.

БТА

След призовата тройка в класацията на община Разград за най-добри спортисти са шахматистът Ивайло Енчев, боркинята Фатме Шабан, лекоатлетката Димана Йорданова, културистът Максимилиан Петров, състезателят по стрелба с лък Боян Бонев, каратистът Никола Комаровски и колоездачът Николай Станчев.

Призовете за най-перспективни млади състезатели получиха колоездачът Георги Георгиев и състезателката по борба Ягмур Шен.

За отбор на годината е избран мъжкият отбор на Лудогорец, като наградата от името на клуба получи капитанът Кирил Десподов.

Наградата за най-добър треньор в индивидуалните спортове бе връчена на наставника на лекоатлетите от клуб "Лудогорец" Красен Цонев, а в колективните спортове - на Пенко Велчев от "Вълци-Разград".

Лекарят на Лудогорец д-р Валентин Великов получи награда от редакционната колегия на местния вестник. Отличието беше връчено заради включването му в животоспасяващите действия след инцидента с датския футболист Кристиян Ериксен по време на Европейското първенство през лятото. Д-р Великов не присъства на церемонията заради ангажименти към клуба по същото време, вместо него наградата получи пресаташето на клуба Владислав Трифонов.
 
БТА