Седем награди за Разград от Българска асоциация „Спорт за учащи”
Седем награди за Разград от Българска асоциация „Спорт за учащи” / Николай Миланов

Седем награди за Разград на Общото годишно-отчетно събрание на Българската асоциация „Спорт за учащи”. Събранието поставя началото на честванията на юбилейните 30-ти Ученически игри в България – съобщи спортният експерт в РИО на МОН-Разград Николай Миланов.

За високи спортни резултати, постигнати на световни ученически първенства през миналата година, от петте награди, трите са за Разград – учениците Добромир Георгиев /ОУ„В. Левски”/ и Васил Т. Власов /ПТГ„Ш. Петьофи”/ и техният треньор по лека атлетика Красен Цонев. За съществен принос в развитието на спорта за учащи от дванадесетте номинирани, е наградена Диана Първанова – директор на ОУ„В. Левски” – Разград, наградата й получи Лили Великова – вр.изп.д.директор. За училище с най-масово участие във финалите на Ученически игри 2013 /общо 8 училища/,  награда има за  ГПЧЕ„Екзарх Йосиф” – Разград, които класираха 4 отбора на финалите, наградата получи учителката по физическо възпитание и спорт Невена Иванова. За принос в развитието и успехите на спорта за учащи /общо 4 клуба/ бе награден ОК„Спорт в училище – Разград”, като наградата получи Екатерина Димитрова – директор на ОУ„В. Априлов” – Исперих,  член на УС на областния клуб. За съществен принос в развитието на ученическия спорт и достигнатите високи постижения на национални и световни първенства и Гимназиади на училищните отбори от Разградска област /от 2 награди/, бе награден началника на РИО – Разград Илиян Дочков.

На специална среща, която ще организира РИО - Разград, ще бъдат наградени от Разградска област още изявени ученици, учители, училища, директори, ученически клубове и кметове на общини, за постижения и принос в развитието на ученическия спорт – съобщи още Миланов.