За осми път Разград отбелязва Деня на българския спорт
За осми път Разград отбелязва Деня на българския спорт / netinfo

От 15 до 18 май 2014г. за  осми пореден път Община Разград ще чества 17 май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта – съобщава пресцентъра на община Разград.

Събитията около Деня на спорта се организират от Община Разград и РИО - Разград, със съдействието на Спортния  клуб по лека атлетика „ВИА Атлетикс”, УСШ „Руси Бухтев” и Общинския клуб по футбол, волейбол, физкултура и спорт сред трудещите се гр. Разград.

На спортните площадки в ОУ «В. Левски» ще се проведат турнири по футбол и лекоатлетически трибой / 50 м бързина, дълъг скок, тласкане на гюлле/. За победителите са предвидени предметни награди от Община Разград.

Към програмата за Деня на българския спорт е включен и Световният ден на предизвикателството - 18 май, с което Община Разград се присъединява към инициативата на Българската асоциация "Спорт за всички" /БАСВ/ за участие в Предизвикателство 2014.

На 17 и 18 май 2014 год. Община Разград осигурява отворени занимания по следните видове спорт в спортните зали и съоръжения: Спортна зала "Лудогорец" – баскетбол и бадминтон; Спортна зала "Лудогорец" /СК „Гладиатор"/ - фитнес; Игрището с изкуствено тревно покритие в двора на ОУ "В. Левски" - тенис; Спортна зала в ОУ "В. Левски" – волейбол;  Спортен комплекс ВИА "Атлетикс" – футбол, фитнес и лека атлетика.

Официалното откриване на празника за Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството е  на 14 май от 14.30 ч. на спортните площадки в ОУ "В. Левски".

Целта на празника е да се направи спортът привлекателен за децата, но не само като път към победата, а като съзидателен начин на живот, който предпазва от саморазрушението, бездействието, наркотиците, негативизма и агресията.