/ Радка Минчева, архив
Абитуриентите от само едно училище в Разградско ще празнуват завършването на средното си образование в чужбина, а от други четири ще имат бал на морето. Останалите са избрали за абитуриентската си вечер заведения в Лудогорието – става ясно от справка на Регионалното управление на  образованието.

В турския курорт Мармарис ще празнуват абитуриентите от ПГ по земеделие „Климент Тимирязев” в Завет, те са единствените в Разградско, които за абитуриентския си бал са избрали чужбина. Пак на море, но българското Черно море, са избрали да отбележат завършването на средното си образование зрелостниците от четири училища.

На 24 май на Златни пясъци е балът на ПГО”Станка Николица”, също там, но от 29 май до 1 юни ще са абитуриентите от ПГВМЗ”Ал. Стамболийски”-Лозница. Слънчев бряг са избрали завършващите две училища - СУ”Св.Св. Кирил и Методий”-Завет и ПГССХВТ”Ангел Кънчев”-Разград, те ще са там между 29 и 31 май.

Всички останали абитуриенти ще празнуват по родните или съседни населени места. За пръв път от години от списъка с ресторанти, в които има абитуриентски балове, отсъства добре познатият на много поколения ресторант „Лес”, а рекордьор с шест бала е „Папараци”.

Първо в Разград ще можем да видим тоалетите на учениците от ПГТС”Христо Смирненски”-Разград. Техният бал е на 22 май. Тъй като са избрали близката механа „Българе”, ще отидат пеша до заведението – по ул. „Гаврил Кръстевич” и ул. „Васил Левски”.

На 23 май е балът на Спортното училище в Разград, той ще е в ресторант „Папараци” в хотел „Cartoon”. На 24 май в Разград са баловете на НПТГ”Шандор Петьофи” и на СУ”Христо Ботев”, отново в „Папараци”.

В Кубрат навръх Деня на българската просвета и култура и славянската писменост балове имат завършващите СУ”Христо Ботев” и ПГ-Кубрат, те ще празнуват в ресторант „Рибарска среща”.

В Исперих също на 24-ти в ресторант „Ален мак” празнуват абитуриентите от ПГСС”Хан Аспарух”-Исперих. На 25 май за пръв път от новата сграда на ППМГ”Акад. Н.Обрешков” ще излязат абитуриенти. Също така за пръв път ще отидат пеша по ул. „Жеравна” до мястото на балната си вечер в ресторант „Папараци”. На тази дата, но в ресторант „Мимоза” е и балът на ПГХТБТ”Мария Кюри”. В Цар Калоян пък в ресторант „Джембо” празнуват завършващите местното СУ”Христо Ботев”.
За 26 май в "Папараци" е насрочен балът на абитуриентите от ПГИ"Робер Шуман"-Разград

На 27 май за мястото на бала си – ресторант „Синьото око” - по централната пешеходна зона ще преминат абитуриентите от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”-Разград. В този ден ще е последният, шести бал, в най-ангажираното за това събитие заведение в Лудогорието – ресторант „Папараци”, там ще са зрелостниците от СУ”Св.св. Кирил и Методий”-Самуил.

В исперихския ресторант „Ален мак” пък празнуват завършващите ПГ”Васил Левски”-Исперих.