Клуб „Слово” с първа награда от Международния конкурс „Борба и обич”, двама актьори – с индивидуални призове
Клуб „Слово” с първа награда от Международния конкурс „Борба и обич”, двама актьори – с индивидуални призове / ЦПЛР ЦУТНТ-Разград
С първо място и две индивидуални награди се завърна от участие в международен конкурс клуб „Слово” към ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество – съобщи ръководителят на младите театрални Веселина Йотова.
На Международния конкурс на поетичния спектакъл „Борба и обич“ разградчани се представиха с поетическия спектакъл „Дълбок поклон, Отец Паисий“, който бе видян от разградската публика на церемонията по награждаване на Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в Разград, по време на различни събития в града, на Международен фестивал „Млади таланти“  - София 2019.
Конкурсът в Русе се провежда за втора година и е под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов,  като е част от пилотен проект „Чрез изкуство към патриотизъм“. Организиран е от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", Министерство на отбраната, Министерство на образованието и науката, Държавна агенция на българите в чужбина, Военен клуб - Русе, и Младежка сцена „Артистисимо“ – Русе. Министър Каракачанов откри конкурса.
Участниците бяха оценявани от жури с председател известната поетеса и журналист Елица Виденова, а членове бяха актрисите Мариана Крумова и Таня Карбова, както и Лили Спасова – главен експерт в Държавна агенция на българите в чужбина.  Участваха над 130 деца от 13 театрални групи от България - Русе, Дулово, Тутракан, Разград, Пловдив, Благоевград, Шумен, както и български общности от Румъния, Кипър, Молдова, Македония и др. В театралните постановки бяха включени стихове на  Ботев, Вазов, Яворов, Петко Славейков, Димчо Дебелянов, Петя Дубарова и др.
Младите разградски театрали Павел Русев, Ивайло Иванов, Симеон Нешев, Николай Тодоров, Андрея Ангелова, Сияна Димитрова, Колийн Господинова, Назенде Илмазова, Николай Симеонов, Деяна Димитрова, Мартина Пеева и Данаила Дианова завоюваха първа награда в трета възрастова група. Постановката на спектакъла е на Веселина Йотова.
Журито на русенския международен фестивал поздрави актьорите и ръководителката на разградския клуб за техниката на говора им и въздействащата сила на спектакъла.  Павел Русев (в ролята на Паисий) и Назенде Илмазова са носители на индивидуални награди за актьорско постижение. Клуб „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ бе от клубовете, на които бяха връчени награди за цялостно представяне, както и грамота от областния управител на Област Русе – Галин Григоров. Сред официалните гости по време на награждаването беше и председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно управление и народен представител Искрен Веселинов.

Клуб Слово с първа награда от Международния конкурс Борба и обич, двама актьори  с индивидуални призове
ЦПЛР ЦУТНТ-Разград

Клуб Слово с първа награда от Международния конкурс Борба и обич, двама актьори  с индивидуални призове
ЦПЛР ЦУТНТ-Разград