Гюнай Хюсмен към 31 директори: Ще ви помагам, но мързеливци и симуланти не търпя!
Гюнай Хюсмен към 31 директори: Ще ви помагам, но мързеливци и симуланти не търпя! / Радка Минчева
Да променим отношението към Негово Величество Гражданина – призова новият областен управител на Разград Гюнай Хюсмен директорите на 31 държавни институции. Той ги събра на опознавателна среща днес, изрази подкрепа и положителна оценка към работата им, но и ги посъветва да работят по-добре с гражданите.
В началото на срещата Хюсмен прикани директорите да представят накратко своята институция, да обявят броя на служителите си, както и откога са ръководители на звената си. Оказа се, че има държавни служби с по 2 служители, има и такива с над 300 човека. Единствен се въздържа от обявяване на щата си заместник-директорът на ОДМВР Мирослав Маринов. Стана ясно също, че рекордьори в управленската си функция са Веселин Маринов от РУСО, който е директор от 1985 г. и Данка Русева от ГРАО – от 1992 г. Имаше и неколцина шефове с няколкомесечен стаж на поста.
След представянето на директорите и областният управител им се представи с амбициите си за дейността на новия пост. „Освен пазител на държавността, областният управител може да е и ускорител на развитието и прогреса в региона, аз ще акцентирам на второто“ – каза Гюнай Хюсмен. Протягам ръка към всяка институция – категоричен беше още той. Допълни, че за срещата е уведомил премиера Борисов, който изпращал поздрави на директорите от Разградско, както и пълната си подкрепа, тъй като те са работили и с правителството „Борисов 2“. Хюсмен обяви, че смени на постовете няма да има, ще работи с всеки от регионалните шефове, но ще е непримирим към тези, които мързелуват или симулират, че работят. Призова също тези, които не желаят да работят с това правителство, сами да напуснат постовете си.
Пред директорите бе представена кратка презентация за това как трябва да работят с гражданите техните служители. Хюсмен им препоръча да разпространят правилата след държавните чиновници и те да ги спазват.
В края на срещата областният управител даде двуседмичен срок на всеки от ръководителите на институции да представят в писмен вид проблемите в институциите си и това, което искат от държавата за подобряване на дейността на техните служби. „Искайте, пък каквото успеем, нещо ще стане, но колко не знам“ – завърши Хюсмен.

Гюнай Хюсмен към 31 директори: Ще ви помагам, но мързеливци и симуланти не търпя!
netinfo