„Феникс“ – с 31 награди и 3 стипендии от международен танцов фестивал
„Феникс“ – с 31 награди и 3 стипендии от международен танцов фестивал
Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград се завърна от участие в XIV Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ с 31 награди и стипендии за обучение – съобщават ръководителите на талантливите танцьори Ирина Стоянова и Иван Стоянов.
Танцовата надпревара се е провела между 7 и 9 юни  в Хасково.
Фестивалът е отворен, международен с конкурсен характер, в резултат на който се определят най-добрите от явилите се участници в танцовите стилове балет, съвременни танци, етно, фолклор, мажоретки, улични танци и брейк. Фестивалът е включен в културния календар на Министерството на културата. Признат от WADF (Световна артистична танцова фeдeрация).
Изпълненията на младите таланти бяха оценявани от авторитетно международно жури от професионални танцьори, преподаватели по танци и сертифицирани международни съдии от Ирландия, Сърбия, Италия, САЩ, Гърция, Унгария, Румъния, Швейцария, Италия, Полша, Русия, Белгия, Словения и България.
Общият брой на спечелените от разградските танцьори награди е 31 купи, медали и дипломи, и 3 стипендии за обучение „съвременни танцови техники” в Италия за Виктор Петров и Стефан Добрев и още една за обучение в Италия „улични танци”, отново за Стефан Добрев.
В стил „Модърн“ ТФ„Феникс“ спечели 1 първо място, в „Танцово шоу“ – 2 първи и 3 трети места, в „Хип-хоп“ – 2 първи, 3 втори и 1 трето място, в „Брейк денс“ – 11 първи места, 6 втори места и 2 трети и Специалната награда за „Брейк денс“.
„Децата бяха възхитени от мащабите на танцовия форум, запознаха се с много нови състави и наблюдаваха нови танцови стилове. Желанието ни е през следващата година „Феникс“ да се представи още по-добре. Не само в уличните стилове, а и в „Модърн“ и „Танцово шоу“. Благодарим на родителите за проявеното разбиране и подкрепата, на децата – за положения труд и на ЦПЛР-Център за работа с деца, че приютява талантите от „Феникс“ и им дава възможност да се развиват.” – коментираха ръководителите на формацията Ирина Стоянова и Иван Стоянов.

Феникс  с 31 награди и 3 стипендии от международен танцов фестивал