/ NOVA
Досегашният кмет Дауд Аляовлу спечели изборите за кмет на община Цар Калоян, според обработени 100% от протоколите от всички секционни избирателни комисии, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Елиз Халил. Кандидатът на ДПС е получил доверието на 56,72 процента от гласоподавателите в общината.

За кандидата на Земеделски народен съюз Ариф Арифов подкрепата са заявили 20,77 процента от избирателите. Кандидатът на БСП Найден Късов е получил подкрепата на 12,61 на сто от избирателите, а за кандидата на ГЕРБ Ангел Ангелов са гласували 6,15 на сто от избирателите. Над 1% от избирателите са предпочели за кмет на общината кандидата на НФСБ Димчо Юнаков.

В новия общински съвет ще има 13 съветници, като осем са от ДПС, по двама от Земеделски народен съюз и БСП, и един от ГЕРБ, каза председателят на ОИК-Цар Калоян. Според окончателните резултати кметът на село Езерче Хюсеин Хюсеинов от ДПС печели отново доверието на жителите селото, а в село Костанденец ще бъде назначен кметски наместник.
БТА