/ iStock/Getty Images
Под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 733 души
От началото на пандемията до днес са регистрирани девет потвърдени случая на COVID-19 в област Разград. От тях пет са новооткрити, съобщиха от Областния кризисен щаб по данни на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Ася Генева.

4-месечно бебе и неговата баба са с коронавирус в Разград

От доказаните с коронавирусна инфекция жители на областта двама са мъже и седем - жени.
Шестима от хората с положителни проби са поставени под задължителна 28-дневна домашна карантина. За стационарно лечение са настанени трима пациенти, като двама са в разградската болница и един в русенско лечебно заведение, като той е в добро общо състояние.

Новорегистрираните случаи са контактни на вече установени с коронавирус и са доказани с повторни проби от болница във Варна, посочват от щаба. Във връзка с отчетените положителни проби на четиримесечното бебе и неговата баба, в детското отделение на разградската болница се спира приемът и изписването на пациенти в отделението за срок от 24 часа.

Няма заболели деца от коронавирус в област Разград

Като част от противоепидемичните мерки се извършва двукратна пълна дезинфекция на цялото отделение. На персонала - лекари, медицински сестри и санитари, който е бил в контакт с лицата положителни на коронавирус са взети проби, които се изследват с метода PCR. Взети са проби и се изследват и всички лица, които са хоспитализирани в отделението.

Три са новите случаи на COVID-19 в Разград

Те ще се изписват само след установен отрицателен резултат
. Обслужването на пациентите ще се извършва при спазване на предпазните мерки за недопускане възникването на вътреболнични инфекции и прекъсване разпространението на инфекциите.

В област Разград под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 733 души.
БТА