/ iStock/Getty Images
Под карантина са поставени 540 души в областта
Съпругата на заразения 41-годишен жител на разградското село Ясеновец, който е на лечение в Университетската болница "Медика" в Русе, също е носител на коронавируса, съобщиха от Областния кризисен щаб в Разград.

Първи случай на коронавирус в Разградско

След установяване на случая със заразения, Регионалната здравна инспекция в Разград, е извършила епидемиологично проучване и са предприети действия за поставянето на контактните под карантина и вземането на проби за наличие на зараза и при тях.

В резултат на това с PCR тест е установено, че жена му е с положителна проба. Това е вторият регистриран случай на COVID-19 в Разградско. Жената няма проявена симптоматика на болестта и оплаквания, и е без придружаващи заболявания.

Лекарка почина от COVID-19 в Сливен, заразата стигна Разград

Постановено й е домашно лечение и срокът на карантината й е удължен от 14 на 28 дни
. Останалите четирима членове на семейството на заразения са дали отрицателни проби при тестовете за COVID-19. Очакват се и резултатите от тестовете на 11 души от близкото му обкръжение.

Институциите работят в синхрон за ограничаване на разпространението на COVID-19 в областта. Под карантина са поставени 540 души в областта.