Четирима ученици и трима учители от Разград с награди от „Не се гаси туй, що не гасне”
Четирима ученици и трима учители от Разград с награди от „Не се гаси туй, що не гасне” / ПГПЧЕ"Екзарх Йосиф"-Разград
Четирима ученици и трима учители от Разград спечелиха награди от 12-тото издание на националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”.
В категория „Реферати” възрастова група 9-12 клас на първо място е класирана десетокласничката от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” Мартина Петрова.
С първа награда е и Мартина Иванова, също от десети клас в ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”, тя се е състезавала в категория „Мултимедийни проекти”.
Двете момичета, заедно с преподавателката в Езиковата гимназия Румяна Раденкова са включени в четиричленната група, която ще посети Русия.
В раздел „Рисунки” възрастова група 9-12 клас победителят е също от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”. Наградата за Мерлин Мюмюн от 10 клас е камера.
Приз има и за единадесетокласникът от ПГТС”Христо Смирненски” Виолин Банчев. Той е класиран на трето място в раздел „Журналистически материали”.
Награди организаторите на конкурса са предвидили и за 23-ма учители, подготвяли ученици за участие в надпреварата, трима от тях са от Разград: Румяна Раденкова; Веселина Милушева, която е подпомогнала Мартина Иванова в разработката й, както и Христо Терзиев от ППМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград.
Конкурсът се организира от Национално движение Русофили с подкрепата на: Международен обществен фонд „Российский фонд мира”, Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти и Синдиката на българските учители. Посветен е на 140-годишнината от Руско-турската Освободителна война.