БСП-Разград съзря политическа репресия в уволнението на общинска служителка, била в секционна комисия като представител на БСП
БСП-Разград съзря политическа репресия в уволнението на общинска служителка, била в секционна комисия като представител на БСП / Радка Минчева, архив
БСП-Разград съзря политическа репресия в уволнението на общинска служителка, била в секционна комисия като представител на БСП. Социалистите изпратиха до медиите своя позиция във връзка с освобождаването от длъжност на Веска Колева.
Ето пълният текст:
„ПОЛИТИЧЕСКИТЕ УВОЛНЕНИЯ В ОБЩИНА РАЗГРАД ПРОДЪЛЖАВАТ
Само седмица след провелите се eвроизбори беше нужно на кмета на Община Разград Валентин Василев за да прояви типичния си стил на реваншизъм и на политически репресии спрямо служителите в Община Разград. Става дума за вече бившия общински служител Веска Колева, която е била член на секционна избирателна комисия от квотата на БСП. Веднага след получаване на възнаграждението си като участник в изборната администрация, тя е била привикана от служител от отдел ТРЗ, като и е било отправено предложение да прекрати трудовото си правоотношение с Община Разград срещу обезщетение в размер на 4 работни заплати. Това е типичен стил на управление на кмета Василев. Такава чистка беше проведена веднага след встъпването му в длъжност, веднага след смяната на председателят на Общински съвет – Разград Надежда Радославова с общинския съветник от БСП Стоян Димитров, както и след провелите се избори за Народно събрание през март 2017 г. При всички тези уволнения неминуемо бяха освобождавани служители, които са били членове на БСП или са симпатизирали и работили със знакови лица от БСП Разград. Поради тази наложила се през последните четири години тенденция считаме, че това е поредното политическо уволнение на дългогодишен служител и доказал се професионалист, който бива изгонен от работата си безпринципно, само защото не споделя политическите убеждения на управляващите. Фактът, че някои от тези уволнения бяха отменени като незаконосъобразни от съда явно не е вразумил кмета Валентин Василев.
От БСП Разград остро осъждаме проявите на саморазправа и политическа репресия, която ръководството на Община Разград и персонално кмета Валентин Василев осъществява през последните четири години. Възразяваме срещу безпринципното освобождаване на доказали се с професионализъм и лоялност през годините служители в общинската администрация. Тези действия са поредното доказателство за порочните методи на управление на ГЕРБ и на кмета на общината, и тяхното продължаване ще доведе до пълно обезкръвяване на експертния потенциал на администрацията.
 Пресцентър на Общински съвет на БСП-Разград”