полиция 1
полиция 1 / iStock/Getty Images
За два случая на притежание на наркотици съобщава полицейският бюлетин днес, и при двата са открити амфетамини у младежи.
Две момчета от Завет са задържани за притежание на наркотици. Около 15.40 часа на 22 март на изхода от град Кубрат в посока село Савин е спрян лек автомобил „Ауди А4“, шофиран от 20-годишен младеж, в колата имало 19-годишен пътник. В хода на проверката е установено, че двамата държат високорисково наркотично вещество – зелена суха тревиста маса, която при тестване реагира на амфетамин. При последвалите претърсвания в домовете на момчетата в Завет са намерени два газ-сигнални пистолета, нерегистрирани по надлежния ред и 31 бр. газови патрони кал. 9 мм. Започнато е разследване.
На следващия ден пък17-годишно момче е хванато с дрога при полицейска проверка в двора на СУ „Христо Ботев“ - Кубрат. Около 11.50 часа на 23 март е установено, че непълнолетният държи зелена тревиста маса с тегло 7,8 грама, която при тестване реагира положително на амфетамини. По случая е образувано досъдебно производство.