/ Радка Минчева
Точно на четвъртия месец след убийството на таксиметровия шофьор Красимир Иванов, извършено на 27 февруари тази година, Окръжната прокуратура в Разград постигна ефективно наказание от 25 години лишаване от свобода при строг режим, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Грабеж, придружен с убийство, е обвинението срещу Сали Пембеев, то вече е в съда

До произнасяне на присъдата на Разградския окръжен съд днес се стигна, след като 22-годишният Сали Пембеев от село Каменар, който за 20 лева извърши грабежа, а след това уби 63-годишния шофьор на такси, се призна за виновен и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

Така подсъдимият избегна доживотен затвор, колкото поиска в обвинителната си реч представителят на обвинението за извършеното тежко престъпление. След намаляване на присъдата с една трета заради съкратената съдебна процедура състав на Разградския окръжен съд прие поисканото от прокурора наказание от 25 години лишаване от свобода за подсъдимия.

Заподозреният за убийството в Разградско се прибрал със случайно преминал автомобил

В последната си дума Сали Пембеев изрази формално съжаление за „постъпката“ си и се извини на присъстващите в залата близки на убития таксиметров шофьор. На 27 февруари тази година Пембеев наел таксиметровия автомобил, управляван от Красимир Иванов.

Два дни преди фаталната среща таксиметровият шофьор навършил 63 години, а Пембеев се върнал от Германия, където работел. След като проиграл на хазарт спечелените в чужбина пари, 22-годишният мъж замислил да си набави средства по престъпен начин.

Намериха убит таксиметров шофьор на пътя в Разградско

Наел таксито и по пътя от Разград до село Дянково нанесъл 6 удара в областта на шията на водача. Един от ударите прерязал сънната артерия на 63-годишния мъж. За да не бъде разкрит, Сали извлачил тялото на шофьора от автомобила в гориста местност край пътя.

Взел оборота от 20 лева, мобилния телефон и таблета на Красимир. По пътя пътувала жена, която забелязала изоставеното такси. Решила, че е станала катастрофа и предложила на Сали помощ, вземайки го за шофьора на таксито. Така Сали бил отведен в центъра на Разград, където камера го засякла в 21:38 часа.

22-годишен е заподозрян за убийството на таксиметровия шофьор

Ограбените 20 лева поиграл веднага, после отишъл при своя позната, където разследващите са открили кървавите му дрехи, с които е бил в нощта на грабежа, придружен с убийството. Връхната си дреха и мобилния телефон на Красимир Сали изгорил.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.