/ netinfo
В седмицата на откриващата церемония бул. „Цар Борис Трети Обединител“ - от Сточна гара до Чифте баня, ще бъде затворен. Това заяви кметът Иван Тотев по повод ЕСК 2019.
 
В материал „Как Пловдив ще посрещне 2019-та година, когато ще е Европейска столица на културата?“, Дарик още през лятото ви разказа, че тогава градът под тепетата очакват милиони посетители. Програмата ще продължи през цялата година. Кулминацията ще е откриващото събитие, заяви артистичният директор на фондацията, подготвяща Пловдив за мащабното събитие Светлана Куюмджиева.
 
Представиха новата визуална идентичност на Пловдив 2019

През декември, отново в ефира на Дарик, Куюмджиева разкри, че то ще струва 2 милиона лева, а за него се очакват между 50 и 100 хиляди души.
 
Днес кметът Иван Тотев припомни,че Правителството отпусна 16 милиона лева за реализиране на ЕСК. По думите му, никога досега на града под тепетата не са били осигурявани толкова много средства за култура. Очаква се до началото на 2019-та година площад "Централен" да бъде реконструиран.
 
„Пловдив 2019“ представя антология за 10-годишнината на България и Румъния в ЕС

Както вече ви информирахме, по 9 милиона лева ще е бюджетът на фондация „Пловдив 2019“ за 2018-та и за 2019-та година. В сумата за тази година не е включен Културният календар на Община Пловдив, който е на стойност 1 550 000 лева и предвижда над 80 събития.
 
Видео на CNN рекламира Пловдив

Заделените в бюджета на фондацията суми ще се използват само за културната програма на ЕСК.
 
Европредседателството и ЕСК - шанс да отворим дебата за опазване на културното си наследство

Парите са за обезпечаване на проектите, които вече са договорени от отворените покани и големите фестивали, които ще се състоят. Около 80 проекта и 250 събития са заложени засега за годината, в която Пловдив ще е европейска столица на културата. Фондацията ще бъде продуцент на около 30% от културната програма на града.