Възпитатели искат смяна на директор заради финансови злоупотреби
Възпитатели искат смяна на директор заради финансови злоупотреби / Снимка: Даниела Ковачева

Детски учителки от Пазарджик протестират с искане директорът им да бъде сменен заради финансови злоупотреби. Възпитателите от детска градина “Радост” открито въстанаха днес срещу завръщането на директора Ася Стоянова, след ползван тримесечен платен отпуск и болничен.

С изключение на един възпитател, целият колектив обвинява Стоянова в злоупотреба с власт и пари. Според тях тя е водила по списък назначени учители, които никога не са работили в детската градина. Имало и деца, които не са посещавали детската градина, но въпреки това са фигурирали в документацията. Според възпитателите голяма част от родителите не са получавали квитанция за това, че плащат такса. От градината се е изнасяла храна и тя не е стигала за порциона на децата. Колективът е категоричен, че директорката е присвоявала и средствата, събрани чрез дарения.

Според Ася Стоянова обаче, обвиненията срещу нея са неоснователни. Тя потвърди, че в момента Икономическа полиция-Пазарджик проверява дейността на детската градина. Община Пазарджик е уведомена за протеста в детското заведение. До няколко часа се очаква официално становище по случая.