ЧЕЗ яйца
ЧЕЗ яйца / netinfo
ЧЕЗ ЯЙЦА от Бай Гарчо
96887
ЧЕЗ ЯЙЦА от Бай Гарчо
  • ЧЕЗ ЯЙЦА от Бай Гарчо
Червени великденски яйца с логото на ЧЕЗ красят прозорец на къщата на известния зевзек Йордан Калагларски от панагюрското село Бъта, по-известен като бай Гарчо. Те са част от празничен сувенир в кошница със сено, а най-отпред е поставен предупредителен знак за високо напрежение.

Хрумванията на майтапчията от Бъта са най-пъстрата част от всекидневието на селото и всяко следващо успява да разсмее искрено хората. Почитателка на това неизчерпаемо творчество веднага измисли и име на най-новата идея – „Великденска кошница Гинка и Гарчо корпорейшън“.

За да вникне в този хумор обаче, човек трябва да е в час с новините. Бай Йордан Калагласки слуша редовно Дарик радио и се обади лично в редакцията, за да разкаже за творенията си.

ЧЕЗ яйца
netinfo

Бай Гарчо не пропусна да подчертае, че не е направил необичайния сувенир с политическа цел. Всичко, което иска, е да види хората развеселени, когато минат край дома му. 

Мартеница с Пижо, Пенда и... Дженда развълнува Facebook

Оригинална и актуална, арт-композицията е заела същото място, на което доскоро висеше мартеница с три фигури – Пижо, Пенда и Дженда, в унисон със споровете около Истанбулската конвенция.

Тя била свалена – както повелява традицията, след като на къщата на шегобиеца „кацнал“ щъркел от стиропор, носещ в човката си вързопче с „джендърче“.

Още от непресъхващите хуморески на зевзека от село Бъта чуйте в аудиото