Пижо, Пенда и Дженда
Пижо, Пенда и Дженда / netinfo
Известният зевзек Йордан Калагларски от панагюрското село Бъта отново изненада почитателите си с оригинално хрумване. Покрай разгорещените спорове за Истанбулската конвенция, той е изработил мартеница с три фигури – Пижо, Пенда и... Дженда.

Оригиналният сувенир е окачен от външната страна на прозореца на къщата му, така че да се вижда от минувачите.

С последната си идея Гарчо, както галено го наричат всички, изненада дори собствената си дъщеря – библиотекарката Мария Кършева, която научи за мартеницата с три пола от Фейсбук.

Коментарите – както винаги – са изцяло положителни. Потребители отбелязват, че зевзекът е креативен и актуален, както винаги и че само той може да измисля такива шеги. Факт е, че Гарчо е неизчерпаем извор на народен хумор.

От Тръмп, та на глог!
От Тръмп, та на глог! netinfo

Национална известност добиха превъплъщенията му като Сам воин срещу корупцията, като Статуя на свободата, посрещаща хората на входа на родното му село Бъта, като паметник на Андрешко.

Домът му често осъмва с актуални лозунги. За местните избори – „Ако стана кмет, да си търся село“, за президентския вот в САЩ – „От Trump, та на глог“. В колекцията си самородният талант пази фигура на сегашния американски президент, облечен в народна носия и свирещ на гъдулка.