Великденска акция „Баба знае най-добре - 2”
Великденска акция „Баба знае най-добре - 2” / dariknews.bg/архив

Великденска украса с възрастните хора от дом „Св. Василий" в Пловдив ще изработят младежите от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД). „Баба знае най-добре - 2" е втора иницатива в дома и е част от акциите на НАРД, свързани с отбелязването на „2012 - Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията". Доброволците и възрастните хора ще обменят идеи, опит и традиции, свързани с великденските празници и ще създадат красива празнична украса, която да радва домуващите.

По време на срещата младежите ще събират и опита на възрастните хора в домашното лечение и природните методи премахване на болестите. Всички събрани „бабини рецепти" ще бъдат представени на Фестивала „Здравей здраве", на 29 април - Европейския ден за солидарност между поколенията.

По време на акцията „Баба знае най-добре - 2" ще бъде поставено и началото на Литературен клуб в дома. Идеята е на ученици от ФЕГ „Антоан дьо сент Екзюпери", които ще задоволят потребността на възрастните хора от четенето на много и разнообразни книги.

Инициативата започва в събота от 10.30 ч. в Дом „Св. Василий Велики".