/ netinfo
Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Северен“ Ральо Ралев дадоха символичен старт на изграждането на нов паркинг на улица „Победа“ N 62-72. Пространството е на площ от около 2 декара и след реконструкцията му там ще могат да паркират 55 автомобила.

Ралев безкомпромисен: Багерите събарят още 9 незаконни къщи в „Северен“

До скоро на мястото имаше 20-тина метални гаража, които бяха премахнати от собствениците им. В разговори с районната администрация те са изявили желание там да бъде изграден паркинг, за който могат да кандидатстват за места съгласно общинската наредба.  

Приключи ремонтът на тротоарите пред ДГ „Бреза” в „Северен”  

Съществуващите пътни ивици ще бъдат пренаредени, а на места подменени, след като пространството бъде изравнено. Ще бъдат разграфени местата, след което администрацията на район „Северен“ ще пристъпи към процедура за отдаването им. Предвиждане и изграждането на ново осветление на междублоковото пространство и антипаркинг съоръжения, които да ограничат паркирането по тротоарите.  

Това е шести паркинг в район „Северен“, с който местата по новата наредба ще станат 200. „Има голям интерес от гражданите, правим го по тяхно желание“, подчерта кметът на „Северен“ инж. Ралев.

Ремонтираха фонтана на площад „Чехов” в „Северен”

А кметът на Пловдив инж. Иван Тотев припомни, че общината вече изпълнява програма за мащабни улични ремонти в шестте района на града. На обекта днес присъстваха жители на блока на улица „Победа“ N 62-72, който в момента се санира по Националната програма за енергийна ефективност.

„192 апартамента има в нашия блок, правихме доста събрания преди да започнем санирането. Г-н Ралев идваше на няколко пъти да говори с жителите и да ги успокоява. Сега сме много доволни, красиво е, а ефектът вече се усеща“, сподели Славка Георгиева.