/ netinfo
район Северен
99233
район Северен
  • район Северен
Над 10 незаконни постройки ще бъдат съборени през следващата седмица в пловдивския район „Северен“. Това съобщи в ефира на Дарик кметът Ральо Ралев. 9 от тях са жилищни, уточни той. Освен тях, багери ще съборят магазин, гараж на ул. “Напредък” и конюшна на ул.”Деница”.
 
Приключи ремонтът на тротоарите пред ДГ „Бреза” в „Северен” 

През изминалата седмица принудително се събориха две жилищни сгради с масивна ограда, заграждащи тротоар, сграда с метален навес, още два навеса, както и две стопански постройки, разположени по северната част на ул. “Дилянка” в района, припомни Ралев.
 
Той беше категоричен, че остава безкопмпромисен към незаконното строителство в района и подчерта, че заповедите за премахването на постройките, готови за изпълнение, са над 100.
 
И в ДГ „Космонавт“ откриха нова детска площадка

„Проблемът е че, ако теренът, който сме разчистили е бил свободен повече от три месеца, веднага се застроява отново с незаконни постройки“, коментира Ралев.
 
С нови 100 паркоместа ще се сдобие „Северен“, стана ясно още от думите на кмета на района. Администрацията работи по изграждането на три нови паркинга – два на бул „България“ и един на ул. „Победа“.
 
Премахнаха още незаконни постройки в "Северен"

От кметството са започнали първоначалните процедури по изготвянето на работните проекти по реализацията на проекта, предвиждаш тотално преобразяване на района около Брезовско шосе и ул. „Дунав“.
 
Очакванията са, ако бъде осигурено финансиране, през пролетта на следващата година реалните дейности да стартират.
 
Цялото интервю с Ральо Ралев чуйте в звуковия файл.