Най-накрая: Приеха Бюджет 2018 на ЕСК
Най-накрая: Приеха Бюджет 2018 на ЕСК / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Оставката на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева и отчет на отпуснатите и изхарчени средства от организацията ще гласуват съветниците на града на тепетата на извънредна сесия в понеделник, другата седмица.

"Прозрачност за работата на фондацията няма", подчерта вече лидерът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева.

Не може, когато защитаваш 11 милиона лева бюджет и ти зададат въпроса колко струва откриващото събитие, да кажеш – не съм подготвен, ще ви отговоря следващия път“, припомни случилото се на една от сесиите на ОбС Каназирева и обобщи за пореден път: „Няма диалог, няма и комуникация“.

Стефан Послийски от ВМРО обясни, че "чашата на търпението на съветниците от ВМРО е преляла заради проекта на фондация „Глас“, финасиран със 7 000 лева от "Пловдив 2019".

По този повод, в свое становище до медиите артистичният директор на фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева посочи преди време, че проектът не предвижда провеждането на гей-парад в града на тепетата, а реализирането на фотографска изложба, музикално събитие и дискусия, посветени на ЛГБТ общността през призмата на балканската семантика днес.

Послийски обясни обаче, че след получено в ОбС писмо от „възмутените“ членове на организацията, организираща проекта, става ясно, че въпросната изложба ще е посветена на гей прайдовете, провеждани на Балканите, което е недопустимо.

Нужните за извънредната сесия 21 подписа са събрани. Дневният ред на заседанието на местния парламент на 8 април ще е от три точки.