Уволниха шефове на общински отдели
Уволниха шефове на общински отдели / Дарик радио

Шефове на ключови отдели в Община Пловдив са уволнени от постовете си днес, научи Дарик. Заповеди за прекратяване на трудовите правоотношения са били връчени шефът на отдел „Общинска икономика” Веселина Танева и началникът на отдел „Социални дейности” Нели Стоева, въпреки че са държавни служители. Такава заповед е издадена и за началника на отдел „Екология” Катя Чирпъкова, но все още не й е връчена, тъй като тя е в отпуск. Това не са единствените служители, освободени от новото общинско ръководство, сред получилите заповеди е и Ангел Караджов от стопанския отдел.

Веселина Танева е освободена поради закриване на длъжността с днешна дата и от днес напуска поста си, като ще й бъде платено обезщетение за срока на едномесечното предизвестие. Самата тя коментира, че е изненадана, тъй като до късно снощи е работила по проектонаредба, която е трябвало да бъде внесена за разглеждане в Общинския съвет. Танева допълни обаче, че не би искала да продължи да работи в общинската администрация, ако новият кметски екип не я харесва.

Веселина Танева и Катя Чирпъкова са освободени, тъй като според новата структура на общинската администрация отделите им стават дирекции, а длъжностите им – директорски, каза пред Дарик зам.-кметът Георги Григоров. Той уточни, че за двете нови длъжности ще бъде обявен конкурс. На въпрос дали това са освобождаванията на служители, от които новото кметско ръковдство не е доволно и за които преди време говореше кметът Славчо Атанасов, Григоров коментира, че цитирам „по друг начин нямало как да се тълкува”.

Също заради новата общинска структура е освободена Нели Стоева, коментира пред Дарик зам.-кметът Красимир Ангелов. За директорския пост на новата дирекция също ще бъде обявен конкурс. Стоева е етичен и фин човек и в никакъв случай не може да се каже, че не съм доволен от нея, но не мога да й предложа друга длъжност, тъй като в момента няма свободни места за нейния статус, допълни Ангелов. Той съобщи, че заради преструктурирането е освободен и главният експерт по религии.