Увеличава се въздушният пътникопоток между Пловдив и Турция?
Увеличава се въздушният пътникопоток между Пловдив и Турция? / снимка: Кирил Кирилов

Увеличаване на пътникопотока очакват от летище Пловдив след споразумението между България и Турция за разширяване броя и обхвата на полетите между двете страни. Полети ще се извършват съответно до четири града в Турция - Анкара, Истанбул, Бурса и Измир, и България - София, Пловдив, Варна и Бургас. Споед споразумението отпадат ограниченията за всички видове карго превози, уточниха от Министерството на транспорта.

От летище Пловдив допълниха, че до момента ръководството на авиопорта не е преговаряло с турски авиокомпании за постоянен полет с югоизточната ни съседка. Оттам припомниха, че генералният консул на Турция Джунейт Явузджан е обещал съдействие на пловдивския летищен оператор за осъществяване на бъдещ постоянен полет с Турция.

Споразумението за разширяване броя и обхвата на полетите между двете страни беша прието на 22-то заседание на българо-турската комисия по транспорт, което се проведе миналата седмица в Анкара. На него бяха обсъдени състоянието и перспективите в областта на железопътния, водния, въздушния и автомобилния транспорт.