Удължават разследването за убийството на Татяна Стоянова
Удължават разследването за убийството на Татяна Стоянова / снимка: Dariknews.bg, архив

Разследването на убийството на шефа на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор ПоповТатяна Стоянова, ще бъде допълнително удължено. Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов, цитиран от „Монитор”.

Татяна Стоянова е убита с преправен газов пистолет

Вече четири месеца след разстрела на 33-годишната общинска чиновничка няма заподозрени за убийството.

От прокуратурата обаче опровергаха слуховете, че в убийството е замесено името на бизнесмен. Все още не е готова назначената съдебно-техническа експертиза. ДНК експертизата, която бе направена в Научно-изследователския институт по криминалистика и криминология към МВР, е готова. Освен дрехите - дънки, кожено яке и блуза, разследващите са дали за изследване и два златни пръстена и часовник на убитата.

Установени са лица с финансов интерес за убийството на Татяна Стоянова

Окончателно е отпаднала и версията, че общинската шефка е била застреляна заради любовни отношения и приоритетно се работи върху тезата, че Стоянова е била ликвидирана хладнокръвно заради икономически интереси с общински имоти.

Вече има предположения, че оръжието, с което е застреляна младата жена, е или пистолет „Макаров”, или чешкият вариант на „ЧЗ”, на който е бил поставен заглушител, тъй като никой в кооперацията и магазините отпред, както и в съседните 8-етажни блокове, не е чул изстрели. Убиецът е изстрелял петте куршума отдясно на жената и още първият изстрел е причинил мигновено смъртта на Стоянова.

Убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик от страст и пари

В момента досъдебното производство за убийството на общинската служителка се води от Софийската градска прокуратура, след като в началото на февруари шефът на пазарджишката областна дирекция на МВР Йордан Рогачев предложи столични криминалисти да се включат в разследването.