Учителите разколебани за протест на празника
Учителите разколебани за протест на празника / netinfo
Нито едно от пловдивските училища не е оповестило категорично, че ще стачкува на 15 септември, въпреки обявената от синдикатите стачна готовност, заявиха за Дарик радио директори на училища. Почти всички учителски колективи обаче заявяват готовност да се присъединят към протестите след 17 септември. Очаква се утре СБУ да обяви в кои пловдивски училища ще има протести и по какъв начин ще протекат.

Според директорите колебанието сред колегите им за първия ден на протеста е свързано със страх, че ще провалят тържеството на първолаците и на по-големите ученици. “Не бих си простила да развалим празника на първокласниците”, призна директорът на

СОУ ”Никола Вапцаров” Елена Александрова в предаването Дарик кафе. Тя подчерта, че всички родители вече са предупредени да доведат децата час по-късно за първия звънец.

В Математическа гимназия, където се очаква министърът на образованието Даниел Вълчев да удари първия звънец на 15 септември, все още няма решение за стачка на учителите, каза в студиото на Дарик директорът Ивайло Старибратов.

Още по темата чуйте от прикачения файл.