Учителите блокират избирателните секции
Учителите блокират избирателните секции / plovdiv24.com

Учителите в Пловдив ще блокират избирателните секции в училищата и ще осуетят изборите, заяви за Дарик местният лидер на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” Юлиян Петров. Това е част от гражданското неподчинение на стачкуващите в сферата на образованието, което започва от другата седмица, каза Петров. Преподавателите ще блокират входните и изходни артерии на Пловдив, кръстовища и ще организират митинги и шествия, реши днес единният стачен комитет в града.

В понеделник представители на стачкуващите ще се срещнат в 14 часа с пловдивските депутати, за да ги запознаят с исканията си, съобщи за Дарик Тодор Попов, председател на стачния комитет. В 16:30 часа на 1 октомври учителите ще проведат митинг-шествие. Шествието ще тръгне от градинката до Природо-научния музей през цялата главна улица и ще завърши на пл. „Централен”, където ще се проведе поредният протестен митинг. Във вторник за половин час ще бъде блокирано кръстовището на бул. „Дунав” и ул. „Васил Левски” – на изхода за Карлово. В сряда учителите ще участват в общонационалния митинг в София, а в четвъртък ще организират хепънинг на пл. „Съединение”.

63 училища стачкуват днес в Пловдив, към протестиращите днес се присъедини СОУ „Черноризец Храбър” в кв. „Тракия”. 30 детските градини протестират ефективно, днес нови две се включиха в стачката.