Ученици заемат местата на своите учители в Английската гимназия
Ученици заемат местата на своите учители в Английската гимназия / 105sou.eu
Ден на самоуправлението в ЕГ "Пловдив"
79602
Ден на самоуправлението в ЕГ "Пловдив"
  • Ден на самоуправлението в ЕГ "Пловдив"

Ден на самоуправлението ще се проведе днес в пловдивската езикова гимназия „Пловдив“. Инициативата е по повод празника на училището, който е на 8-ми май и Деня на Европа на следващия ден. Това заяви в ефира на Дарик директорът на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев.

От мястото на секретаря, до това на директора, ще бъдат заети от ученици. Те ще имат възможност да преподават и да изпитват своите съученици, но не и да поставят оценки в дневниците, обясни директорът.

По думите му, денят на самоуправление в училище е полезен както за учениците, така и за учителите, защото помага за постигането на по-добри отношения в училище.

Николай Радев отбеляза, че символиката на датите, предвидени за празненствата в пловдивската гимназия не е случайна.

По решение на педагогическия съвет, празникът на гимназията винаги ще бъде свързан с Деня на Европа, тъй като училището дава едни от най-добрите кадри, както  на Европа, така и на целия свят, обясни Николай Радев.

По думите му, всяка година повече от 50% от завършващите ученици заминават за най-престижните световни университети с осигурени пълни стипендии. За пример директорът даде дванадесетокласничката Лора Стоянова, която вече е приета да учи в Харвард.

 

/Повече по темата, може да чуете в прикачения аудио-файл/