Ученички се клаха в пристъп на любов
Ученички се клаха в пристъп на любов / dariknews.bg/ архив

С лека драскотина на шията от макетно ножче се е отървала възпитаничката на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия - Мария, при схватка със съученичката си Веселка. Това съобщи за Дарик старши експертът по професионално образование към РИО-Пловдив Златка Арнаудкина. Тя се позова на доклада, подаден от директорката на гимназията Мариана Спасова.

По думите на Арнаудкина спречкването е станало само между двете момичета, а мотивите за нападението са в процес на изясняване. Според нея в доклада не е посочена версия за нападението. По непотвърдена информация обаче в основата на конфликта стои момче от училището. Инцидентът е станал на улицата, минаваща край гимназията. Охраната, който е бил свидетел на спречкването, не се е намесил.  

Педагогическият съвет е предприел необходимите мерки и е уведомил родителите, уточниха от инспектората. Оттам допълниха, че предстои доизясняване на случая. През май миналата година 19-годишният абитуриент Даниел, възпитаник на същото училище, се самоуби, като скочи от седмия етаж заради любовни терзания.