Учат бизнеса как да общува директно с Брюксел
Учат бизнеса как да общува директно с Брюксел / netinfo
Система, чрез която бизнесмените в България ще получават експресна информация за отворени търгове, обществени поръчки и грантове на ЕС директно от първоизточника, ще бъде предстанен днес в Пловдив. „Премиерата” на продукта ще бъде по време на работната среща на тема „Да доближим работата на Европейския парламент до бизнеса и гражданите: практически аспекти”, която ще се проведе днес в Музея на Съединението.

Тя се в рамките на общоевропейската Дни на отворените врати, на които Пловдив се представи за пръв път с уъркшоп за иновациите в туризма заедно с Бургас и още 6 града от държави от източната и южните граници на ЕС.

Организатори на дискусията, която стартира в 11 часа, са общината, офисът на Пловдив в Брюксел и центърът «Европа директ», а Дарик радио е медиен партньор.

На срещата са поканени представители на местни власти от региона и неправителствени организации. Сред лекторите са евродепутатът Биляна Раева и експертът от Генерална дирекция «Регионална политика» към Европейската комисия Владислава Христозова.