Тръгват конкурсите за главен архитект, инженер и шеф на архитектурната дирекция
Тръгват конкурсите за главен архитект, инженер и шеф на архитектурната дирекция / netinfo

Конкурсите за главен архитект на Община Пловдив и директори на дирекциите „Строителство, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура” и „Устройствено планиране, общ устройствен план, архитектура и благоустройство и инвестиционни проекти” ще бъдат обявени с кметска заповед в понеделник, научи Дарик. В 10-дневен срок ще бъдат приемани документите на кандидатите за обявените постове, които бяха овакантени след изборите за местна власт. Те ще бъдат разгледани от специално назначена комисия, която в седемдневен срок ще трябва да отсее кандидатурите и да ги допусне до защита по темата на всеки конкурс.

Желаещите да станат главен архитект ще трябва да защитят разработка за организационното управление и целите за съвременно развитие на Община Пловдив. Кандидатите за поста главен инженер ще пишат за развитието на инфраструктурата на Пловдив и за организация на транспортните потоци, а за шефове на архитектурната дирекция – за общия устройствен план като инструмент за динамично управление на урбанистичните процеси. Кандидатите за трите поста ще трябва да представят концепциите си по зададените теми предварително, а допуснатите след конкурса по документи ще се явят на защита. Третият кръг на конкурса, който се провежда по Закона за държавния служител, е интервю, казаха за Дарик от общината.

Очаква се към края на януари да станат известни избраните за титуляри, а в първата седмица на февруари те да бъдат назначени. В момента два от трите поста се съвместяват временно от Георги Селенски, а длъжността главен инженер изпълнява инж. Пейчо Михов.

Припомням, че на 17 декември Петя Дойчинова бе официално назначена на поста Главен секретар на общината, след като спечели конкурса на 13 декември.