/ съд / Thinkstock/Getty Images
Три години пробация постанови пловдивският съд за 20-годишния Гроздан П. за нанасяне на побой на момче, по-малко от него с 5 години.

На 21 октомври 2016 г., в Пловдив, Гроздан П. е причинил на лека телесна повреда на пострадалото момче, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в областта на главата, довела до разстройство на здравето, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Двамата се познавали отпреди.

Пострадала в катастрофа осъди застрахователи за над 127 000 лв.

На 21 октомври 2016 г., пострадалият бил със свои приятели в район „Северен“ в Пловдив, където се разхождали. Към тях се насочил Гроздан П., който казал на 15-годишното момче да го придружи, за да си поговорят.

Те се отдалечили на десетина метра, където Гроздан П. ударил с юмрук в лицето пострадалия и го предупредил да не се занимава с негова позната. След това го ударил още няколко пъти по лицето и корема с юмрук, ритнал го с крак в корема и го бутнал на земята.

Затвор за мъж, причинил смърт по непредпазливост

Пострадалото момче паднало и си ударило главата в земята, като от това получило нараняване. За случая бил подаден сигнал в полиция.

Присъдата е след споразумение между Прокуратурата и подсъдимия и не подлежи на протест и обжалване.