Три коли потрошени от клони при снощната буря
Три коли потрошени от клони при снощната буря / снимка: dariknews.bg/архив

На 18 сигнала за счупени от снощната буря дървета и големи клони са се отзовали пловдивските пожарникари. Три от дърветата са паднали върху автомобили в Пловдив, съобщи за Дарик говорителят на Областната служба за пожарна и аварийна безопасност Георги Кунев.

Пожарникарите са отводнявали снощи една частна къща в Карлово и са обезопасили висящи кабели и падащи ламарини от покрив в Пловдив.

Бурният вятър отнесе снощи част от покрива на частна къща в карловското село Пролом, съобщи за Дарик кметът на селото Христо Иванов. Конструкцията е направена от етернитови плоскости. Къщата на 75-годишната Тота Радкова на ул. „Първа“ 73 се намира във високата част на селото, затова е пострадала най-силно, уточни кметът.

Пожарникари от Смолян са отводнявали снощи етажи от къщи на улцица "Кокиче" в Девин, съобщиха от полицията. Обилният дъжд е затлачил шахти и на улиците "Родопи" и  "Армейска", които още снощи са били почистени. Служителите са отстранили и дърво, паднало на пътя Рудозем - село Войкова лъка, което затруднявало автомобилния трафик.

Бурята, разразила се снощи между 20 и 22 часа снощи, отново превърна улиците в реки и счупи клони на много дървета, но не е причинила големи щети.