Съдят психиатър, продавал зелени рецепти на наркомани
Съдят психиатър, продавал зелени рецепти на наркомани / netinfo

Практикуващият психиатър д-р Ангел Христозов застава днес пред Окръжния съд, за да отговаря за склоняване и помагачество на повече от 2 лица при употреба на наркотици. Заедно с него пред магистратите за ситстемни нарушения на реда за отпускане на лекарства с наркотични вещества ще отговаря и фармацевтката Стоилка Атларска, от чиято аптека клиентите на психиатъра са се снабдявали с опиати.

През март 2004 г. лекарят бе арестуван, след като бе уличен в масова продажба на зелени рецепти на наркомани. Тогава десетки зависими младежи дадоха показания, че завеждащият по това време психиатричния кабинет в ДКЦ-4 им е продавал срещу 5 лева бланки, които те използвали, за да си набавят опиати.

Разследването установи, че д-р Христозов е извършвал това престъпление повече от година, като най-често продажбите са ставали на паркинга до ДКЦ-то в кв. “Смирненски”. Дознанието срещу негозапочна след сигнали на родители, чиито деца - редовни клиенти на психиатъра- са започнали да получават припадъци.

След ареста му трудовият договор на д-р Христозов в Психодиспансера не бе подновен и в момента той практикува в Карлово.

Аптекарката Стоилка Атларска ще отговаря по обвинение за изпълнение на рецепти за наркотични вещества в нарушение на Наредба 4 на здравното министерство. Тя не е вписвала имената и другите данни от документа за самоличност на приносителите на рецептите, както повелява нормативната уредба.