/ МВР
Множество хора, автомобили и адреси са проверени при спецакция на 13 април на територията на Районно управление-Стамболийски, съобщиха от полицията.

МВР

Полицейската операция е планирана и проведена по разпореждане на директора на ОД на МВР-Пловдив във връзка с цялостната организация за противодействие на битовата престъпност и намаляване на пътния травматизъм в региона.

В град Стамболийски и някои от малките населени места в общината са предприети съвместни действия от служители на районното управление, пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ и жандармерията.

След акция в Пловдивско: Задържаха мъже с голямо количество контрабандни цигари (СНИМКИ)

Общо екипите са влезли на 64 адреса, проверили са 346 души и 245 моторни превозни средства. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са връчени 13 акта и 32 глоби с фиш.

МВР

Административно отношение е взето и в други пет случая, сред които и на основание Закона за гражданската регистрация.  Издадените полицейски разпореждания са четири, а съставените предупредителни протоколи - пет.

МВР

По време на акцията е задържан заподозрян за кражба на алуминиеви сплави от база за изкупуване на черни и цветни метали в общинския център. По случая е започната предварителна проверка.

МВР

Пет подобни преписки се водят и за иззети малки количества безакцизни цигари и тютюн. Установен е и търговец на черни и цветни метали, осъществяващ дейността без необходимия лиценз, за което са изготвени констативни протоколи съвместно с представителите на РИОСВ.