Славчо Атанасов предаде ключовете за кметския кабинет на Иван Тотев
Славчо Атанасов предаде ключовете за кметския кабинет на Иван Тотев / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg

Отивам си с гордо вдигната глава, защото смятам че се представих достойно на изборите. Това заяви вече бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, минути след като предаде ключовете за касата и за кабинета си на Иван Тотев.

Надявам се Тотев да удържи на тяснопартийния натиск, на който ще бъде подложен, каза още Атанасов.

Днес е неговият ден за слава и ето че се появиха първите натегачи, нека знае, че те няма да му помагат, каза още бившият градоначалник, без да обясни кого визира. Атанасов обеща да не бъде „пещерна опозиция", която да стреля по всичко, което се движи, а да помага с каквото може на новия кмет.

Убеден съм, че ще има много идеи, които да използвам от бившия кмет Атанасов, както и от предшествениците му Иван Чомаков и Спас Гърневски, заяви Иван Тотев. Отдавна се подготвям за този пост и смятам, че имам много добър поглед, както върху местното самоуправление, така и върху държавните дела, допълни той. В следващите няколко месеца ще се запозная в детайли с всичко, което ми оставят от предишното управление. Знам, че хората имат огромни очаквания към мен и ще направя всичко възможно да ги оправдая, категоричен бе Иван Тотев. Едно от първите неща, с които ще се заемем, е програма за управление на Пловдив, в която ще включим рационалните идеи на всички политически партии, каза още новият кмет.